Cum să scapi de porii dilatați de pe față. Ce produse sunt eficiente

6 Oct | Lifestyle

Porii sunt orificii minuscule pe suprafața pielii, prin care se elimină secrețiile glandelor sudoripare și sebacee. Aceste glande ajută la hidratarea și protejarea pielii, dar și la absorbția substanțelor aplicate topic. Uneori, porii pot părea mai dilatați decât sunt în realitate, ceea ce duce la aspectul de piele neuniformă și ternă. Dacă vă confruntați cu această problemă, ați nimerit unde trebuie.

Ce cauzează porii dilatați?

Porii pielii la starea sa naturală, pare normală. Dar când pare mare sau foarte vizibil pentru ochi, atunci înseamnă pur și simplu că murdăria, uleiul și alte impurități sunt prinse între pori, ceea ce face ca porii să pară întinși și mai mari decât dimensiunea lor obișnuită.

Principalul vinovat din spatele acestui lucru este supraproducția de sebum (ulei). De aceea, persoanele cu tenul gras tind să experimenteze mai mult porii dilatați, deoarece atunci când pielea produce prea mult sebum, face ca porii să pară mai mari datorită prezenței uleiului, complice cu murdăria și toxinele prinse între pori.

Pe de altă parte, îmbătrânirea pielii poate provoca, de asemenea, pori mari. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea devine mai puțin elastică, făcându-le să pară mai mari.

Soarele este un alt vinovat care poate declanșa pori mari. Expunerea prelungită la soare poate epuiza colagenul, elastina și apa din piele, ceea ce determină micșorarea țesutului de sub piele, făcând astfel pielea să se îndoaie, ceea ce, la rândul său, face ca porii să pară vizibili. “Soarele este diavolul”, nu glumim de fiecare dată când menționăm asta. Protecția solară joacă un rol vital în fiecare rutină de îngrijire a pielii pentru a proteja pielea de razele UV ale soarelui, astfel încât să prevină îmbătrânirea prematură a pielii.

Un alt factor care poate induce pori măriți este inadecvarea în îngrijirea adecvată a pielii. Mai ales cei care nu au o rutină solidă de îngrijire a pielii. Factori cum ar fi curățarea și utilizarea inadecvată a produselor de îngrijire a pielii (comedogenice) care înfundă porii.

Oricât de mult este posibil să reduci porii dilatați, nu poți scăpa de ei pentru totdeauna. De dragul animalelor de companie, porii sunt glandele absorbante și excretoare ale pielii, prin urmare, sunt acolo pentru a rămâne, suntem blocați cu ei pentru totdeauna, putem minimiza doar aspectul porilor măriți pentru a le normaliza aspectul pentru o piele mai fină, dar nu îi putem micșora niciodată până la punctul de invizibilitate. Nu luați în considerare nicio informație care vă spune altfel, este înșelătoare.

Cum să micșorați porii dilatați

1. Curățați-vă fața de două ori pe zi

În conformitate cu o rutină standard de îngrijire a pielii, pielea merită să fie curățată de două ori pe zi. O dată dimineața și din nou noaptea înainte de a vă culca. Amintiți-vă, porii înfundați și grăsimea fac ca porii să pară măriți, prin urmare, curățarea de două ori pe zi ajută la desfundarea porilor prin dislocarea murdăriei, a celulelor moarte ale pielii și a uleiului blocat în pori. Astfel, lăsând porii liberi să respire, o ușurare care, la rândul său, îi face să pară mai puțin vizibili.

Găsiți un bun produs de curățare a feței non-comedogenic, cu ingrediente exfoliante pentru pori, cum ar fi acidul salicilic, care taie uleiul și pătrunde adânc în pori pentru a-l decongestiona de murdărie, celule moarte ale pielii, uleiuri și alte impurități care înfundă porii. Recomandat e să folosiți produse cu 2% acid salicilic pentru exfolierea și decongestionarea porilor și combaterea acneei. De asemenea, căutati un conținut de aloe vera sau mușețel pentru a ajuta la calmarea pielii și la reducerea roșeței pentru a evita uscarea și iritarea.

Notă: În timp ce vă spălați fața, asigurați-vă că faceți acest lucru ușor, deoarece spălarea sau abordările riguroase de curățare vă pot irita pielea. Când pielea este inflamată, porii tind să fie mai vizibili.

Rodial Salicylic Acid Gel Cleanser – gel de curătare ten cu acid salicilic – vezi preț

Ser pentru a reduce porii dilatati si punctele negre Revolution Skincare – vezi preț

2. Utilizați retinoizi

Retinoizii sunt un termen umbrelă pentru toți derivații vitaminei A. Retinolul și tretinoina sunt două dintre cele mai populare printre retinoizi.

Retinolul poate fi găsit fără prescripție medicală, în timp ce tretinoina, pe de altă parte, este o versiune mai puternică a retinoizilor și poate fi eliberată numai pe bază de rețetă de către un dermatolog. Retinoizii (retinolul sau tretinoina) ajută la stimularea producției de colagen (componenta pielii care împiedică pielea noastră să se lase), ceea ce, la rândul său, face pielea să pară mai plină, fermă și plină, ceea ce reduce drastic porii mari și alte semne de îmbătrânire a pielii, cum ar fi ridurile și liniile fine. Vedeți lista noastră cu cele mai bune seruri cu retinol.

Retinoizii (în special tretinoina) ajută, de asemenea, la tratarea acneei, care este o altă afecțiune a pielii care face ca porii să pară mai mari și să facă pielea să pară neșlefuită. De asemenea, puteți citi cea mai bună rutină de îngrijire a pielii cu tretinoină.

Prudență: Dacă sunteți gravidă sau alăptați, stați departe de toate formele de retinoizi, deoarece s-a dovedit că provoacă defecte ale copilului. Citiți despre ingredientele nesigure pentru sarcină. De asemenea, puteți citi cea mai bună rutină de îngrijire a pielii în condiții de siguranță pentru sarcină.

La Roche-Posay ser de regenerare si antirid cu retinol – vezi preț

Neutrogena Retinol Boost set cadou crema de zi si cremă de noapte  – vezi preț

3. Utilizați niacinamidă

Niacinamida este un tip de vitamina B3 și o vitamină solubilă în apă. Este un ingredient multifuncțional de îngrijire a pielii. De ce spunem asta? Este pur și simplu pentru că nu oferă doar un singur beneficiu pielii, ci mai multe, variind de la reducerea roșeței, controlul producției excesive de ulei, minimizarea porilor mari, ajută la tratarea acneei, îmbunătățirea funcției de barieră a pielii și tonusul general al pielii, care este foarte benefic pentru toate tipurile de piele, dar mai ales pentru persoanele cu piele grasă.

Amintiți-vă, porii mari sunt în mare parte cauzați de producția excesivă de ulei, iar încorporarea niacinamidei în rutina de îngrijire a pielii va ajuta la reglarea sebumului pielii sau a producției de ulei, care, la rândul său, ameliorează porii de producția excesivă de ulei, ceea ce îi face să pară mai mici, făcând astfel aspectul pielii să pară mai neted. Puteți citi cele mai bune seruri niacinamide.

Beauty Of Joseon Glow Serum Propolis + Niacinamide – vezi preț

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% – vezi preț

4. Exfoliați-vă pielea

Termenul “exfoliază” înseamnă îndepărtarea celulelor moarte ale pielii așezate pe stratul superior al pielii pentru o piele mai sănătoasă și mai luminoasă de dedesubt.

Când vă exfoliați în mod corespunzător pielea, aveți tendința de a îndepărta celulele moarte ale pielii, așezate pe piele și prinse în pori, ceea ce, la rândul său, ameliorează porii impurităților care înfundă porii, făcând porii pielii mai puțin vizibili, prin urmare, pielea arată mai fină și mai sănătoasă.

Asigurați-vă că optați pentru o tehnică de exfoliere sigură și non-dură, deoarece exfolierea dură sau exfolierea excesivă pot declanșa iritații inflamatorii, agravând astfel aspectul porilor. Cel mai bine vă recomandăm să utilizați alfa hidroxi acizi ca mijloc de exfoliere. Aceste substanțe chimice exfoliază ușor, îndepărtând celulele moarte ale pielii, lăsând pielea să pară mai fină și mai strălucitoare.

Dacă aveți pielea normală, uscată sau mixtă, care nu se află pe partea sensibilă, vă recomandăm acidul glicolic. Citiți cele mai bune produse de curățare cu acid glicolic. Dacă preferați serurile în schimb, atunci acestea sunt cele mai bune seruri cu acid glicolic din care puteți alege.

Uriage tonic reglator al sebumului ce minimizeaza porii Cu AHA – vezi preț

Beauty Of Joseon Green Plum Refreshing Toner AHA + BHA – vezi preț

Bliss That´s Incredi-peel – vezi preț

Peeling enzimatic Collistar Pure Actives – vezi preț

Puteți încerca, de asemenea, peelinguri exfoliante chimice.

Peelingul chimic este o altă abordare optimă dacă doriți să vă exfoliați pielea și să minimizați aspectul porilor mari. Aceste peelinguri sunt infuzate cu alfa și beta hidroxi acizi pentru a lovi direct pielea, dar delicat nu numai pentru a exfolia pielea (prin îndepărtarea celulelor moarte ale pielii așezate pe suprafața pielii) și pentru a reduce aspectul porilor măriți (prin decongestionarea porilor impurităților care înfundă porii), dar abordează și problemele ridurilor și liniilor fine și îmbunătățesc textura și tenul general al pielii.

Prin peeling chimic, nu ne referim doar la orice peeling chimic, ci ne referim strict la peelingul chimic la domiciliu, care poate fi folosit acasă și este blând cu pielea. Vedeți cele mai bune peelinguri chimice la domiciliu din care să alegeți.

Notă: Exfolierea folosind alfa și beta hidroxi acizi este cea mai potrivită numai pentru noapte, deoarece utilizarea lor în timpul zilei sensibilizează pielea la razele UV ale soarelui, care pot declanșa iritații inflamatorii. De asemenea, în timp ce este recomandat să utilizați AHA și BHA numai noaptea, asigurați-vă că purtați protecție solară în timpul zilei pentru a proteja pielea de expunerea la razele UV.

Revolution Skincare AHA + BHA 30% Peeling Solution  – vezi preț

Garnier Skin Naturals Micellar Gentle Peeling – vezi preț

5. Tratați îmbătrânirea pielii

Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen din pielea noastră se epuizează, lăsându-ne astfel mai dependenți de ingredientele de îngrijire a pielii care stimulează colagenul, cum ar fi retinoizii și vitamina C.

Prin urmare, pentru a reduce posibila apariție a semnelor de îmbătrânire a pielii, cum ar fi porii măriți, pielea lăsată, ridurile și liniile fine, trebuie să încorporăm aceste ingrediente anti-îmbătrânire și crearea unei rutine de bază de îngrijire a pielii este tot ce aveți nevoie.

Serul de vitamina C dimineața, care stimulează producția de colagen, oferă beneficii antioxidante și luminează pielea. Retinoizi (fie retinol, fie tretinoin) pe timp de noapte, care ajută, de asemenea, la stimularea producției de colagen, creșterea cifrei de afaceri a celulelor și regenerarea, ceea ce face un drum lung pentru a reduce porii măriți, pielea lăsată, ridurile și liniile fine pentru o piele mai tânără.

 

Vichy Neovadiol Meno 5 Bi-Serum – Ser pentru reducerea semnelor de imbatranire – vezi preț

La Roche-Posay Pure Vitamin C10 – ser pentru diminuarea ridurilor – vezi preț

6. Îndepărtați întotdeauna machiajul noaptea

Atât de multe persoane sunt vinovate de acest lucru – dorm cu machiajul pe ele. Dacă ești vinovat de acest lucru, atunci porii pielii tale strigă după ajutor și tu ești de vină pentru asta.

Dormitul în machiaj peste noapte poate provoca blocarea porilor din cauza acumulării de machiaj, ulei și bacterii, care pot instiga pori mari și, eventual, erupții acneice.

Când ajungeți acasă de la serviciu și ați purtat machiaj, primul lucru mai întâi, scoateți-vă machiajul folosind un demachiant sau șervețele demachiante. Dacă ați purtat machiaj rezistent la apă, atunci scoateți-l folosind un demachiant rezistent la apă. Demachierea ameliorează porii de înfundări, murdărie și ulei (atașat la machiaj), alături de îndepărtarea reziduurilor de protecție solară.

7. Utilizați numai produse cosmetice care nu astupă porii (non-comedogenice)

Produsele comedogenice (încarcă tenul şi astupă porii) de îngrijire a pielii și machiajul nu numai că fac porii să pară mai mari, dar declanșează și erupții acneice din cauza porilor înfundați. Atunci când aplici pe piele produse topice sau machiaj care pot înfunda porii, ingredientele comedogenice din aceste produse sunt prinse între pori, suprasolicitând astfel porii, făcându-i să pară mai mari decât de obicei, ceea ce dă impresia de pori măriți.

De asemenea, atunci când porii sunt înfundați, poate duce la puncte negre, puncte albe și erupții acneice. Acest lucru este ca urmare a reacției pielii la corpurile străine blocate în pori. Nu ai vrea asta, nu?

Prin urmare, trebuie să evitați înfundarea porilor. Și pentru a face acest lucru, căutați unul dintre următorii termeni pe tot ceea ce aplicați pe față:

  • Non-comedogenic
  • Fără ulei
  • Nu va bloca porii

Dacă nu vedeți unul dintre acești termeni, nu utilizați produsul. Puteți citi cum să scăpați de porii înfundați.

În concluzie, porii mari pot face pielea să pară netedă, obosită și îmbătrânită, prin urmare, încorporarea produselor de îngrijire a pielii care minimizează porii în rutina de îngrijire a pielii este calea de urmat pentru a reduce aspectul porilor mari, îmbunătățind astfel textura pielii pentru o piele mai fină și mai tânără.

Etichete: pori dilatați


Articole recente



















Pin It on Pinterest